23 oktober 2006

Supermarktperikelen

I. en ik besluiten naar de supermarkt te gaan om een voorraad chips in te slaan voor de film die we 's middags gaan bekijken. Haar allerschattigste broertje vraagt of hij ook mee mag en zijn moeder drukt hem een boodschappenlijstje in de hand. Ik ben soms lichtjes jaloers als hij om 16 uur bij ons de speelplaats op komt gelopen en I. om de hals springt. Ik had ook wel een broetje/zusje gewild.
In de supermarkt loopt huppelt hij voor ons uit, het boodschappenlijstje als een trofee in zijn vuistje klemmend. Hij kan nog maar net lezen maar probeert ons toch te vertellen wat we moeten kopen. ''Zussie, zussie, cornflakes en ook die shampoo daar, zussie!'' Plots aarzelt hij even en concentreert zich op de tekst. Hij knijpt zijn ogen dicht en probeert het woordje te lezen. We vragen hem het lijstje aan ons te geven, maar hij loopt van ons weg. Plots klaart zijn gezichtje op en hij zegt 'Zussie, het is vast iets voor de hond : INLEGKRUISJES!' I. wordt zo rood als een pioen en grist het lijstje uit zijn hand - Zei ik dat ik een broertje wou? Hm, toch maar niet - . Haar broertje blijft achter ons aan hollen en roept 'Maar wat zijn inlegkruisjes nou, zussie ?!' Ik grijns verontschuldigend naar de mensen die zich verbaasd omdraaien en haast me in het kielzog van I. de supermarkt uit.

Filia Solis

9 opmerkingen:

roedi zei

kvolg deze leuke blog van tijd tot tijd en nu valt m'n lodderoog plots op 'de lente van 1991' in je profiel... ben jij maar 15 ??? je schrijft als een 25-jarige ... :-)

AnnaStesia zei

Af en toe mag je mijn zus wel eens lenen...Dat ga je snel genoeg beu zijn!

Cherry Blossom Girl zei

Hola, dan trek ook ik mijn ogen open! 15, amai!

Weet je wat,
ik heb jullie gehoord in de supermarkt. :-)Grapje!

Anoniem zei

Kan het zijn dat ik weet heb van dit verhaal? :)
Tot u spreekt I., zussie van die leuke broer :)
Filiasolis, mijn allerliefste buurvrouwtje, merci ;)

Filia Solis zei

@ 'zogezegde' Anonymous : Eigen schuld, je moet me maar niet zoveel zitten vertellen tijdens wiskunde ;)

@ Roedi : ik ben idd vijftien (en een half!). Uw lodderoog heeft dat goed opgemerkt ;). Ik besef maar al te goed dat ik even goed een pafferige oude dame kan zijn, maar ik zie niet in wat ik zou bereiken door over mijn leeftijd te liegen.

Heidi zei

inderdaad was ik net hetzelfde aan het bedenken!!! Je schrijft gewoon super goed voor een vijftienjarige!!!
proficiat!!! Je schrijft boeiend en vlot! Zeker meer mee gaan doen dan alleen maar bloggen he!?!!

aefke zei

Het is toch een schatje... Ik vind het wel leuk eigenlijk. Ik heb ook een heel lief broertje.

Wauw! Zie net de discussie over je leeftijd! Jeetje! Je schrijft echt super! Als je 30 bent, ben je misschien wel een grootsch schrijfster.. Keep on the good work!

Sir Robin zei

Erg leuke anekdote. Ik denk dat ik dit blog binnenkort aan mijn favorieten ga toevoegen. Je schrijft aangenaam.

Dwangbuis zei

Prachtige verhalen, die uit de supermarkt. Steeds plezier.