16 december 2006

Poezebeest

'Ik zweer je dat ze Poesie* heet,' zegt mijn moeder, 'toen ik gisteren Minoes riep, kwam ze niet naar me toe.'
'Ja, en het zal er vast niks mee te maken hebben dat je een stukje vlees in je hand hield toen je Poesie riep', merk ik ironisch op.
Ziehier de titel van een nieuwe bestseller van Dick Bruna : 'Een nieuwe Poesie in de tuin'.

Ik moet toegeven dat ik ook wel vertederd raak door het poezebeest dat haar intrek heeft genomen in onze tuin. Onbeweeglijk en mysterieus als een sfinks kan ze me zitten aankijken vanop de vensterbank terwijl ik iets probeer bij te leren over de anorganische stoffen. Minachtend zelfs, staart ze me doordringend aan, alsof zij zich niet bezighoudt met zulke aardse mensendingen als examens.
'Miauw'
Voor haar volstaat een lekker stukje vlees, dat ze dan ook gelukkig opsmikkelt, wanneer ik na (ocharme) tien minuutjes leren eens door de tuin wandel.
Ze miauwt opnieuw.
'Uiteraard', antwoord ik met een glimlach.

Vroeger zwierf ze rond door de maïsvelden, maar toen ze doorkreeg dat ze restjes vlees krijgt van mijn moeder elke keer als ze 'Miauw' zegt, heeft ze prompt het kippenhok ingenomen, en komt ze af en toe schooien aan de achterdeur.

'Miauw' Ze wandelt parmantig voor me uit, terug naar het kippenhok, met haar staart vrolijk zwiepend achter haar aan. Kip Cato kakelt verontwaardigd wanneer Poesie zich soepel neervlijt tussen het stro. Kip Cato moet nu bijna op schoot bij haan Tuur kruipen om te slapen. Haan Tuur schijnt daar echter geen problemen mee te hebben, en kruipt lekker dicht tegen Cato aan. Zo is er toch iemand tevreden.
'Miauw!'

* Aangezien mijn moeder niet echt een vat vol fantasie is, is mijn vraag aan jullie een originelere naam te bedenken voor ons poezebeest :).

Filia Solis

10 opmerkingen:

roedi zei

euh... "Poesie Mauw" ??

Felix ... ?
Minneke ... ?
Garfield... ?
Elvis ... ??

rider-of-the-apocalyps zei

Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea. Robert A. Heinlein

Sir Robin zei

Wat dacht je van 'Rotbeest'? Zo noem ik ze meestal, die poezen.

Maar mijn affiniteit met die dieren is dan ook wat minder groot dan bij je thuis, veronderstel ik.

Enne, toch maar uitkijken met een poes in de buurt van een kippenhok. Ik herinner me nog het bloed aan de muren van het kot waartegen onze kippenren geplaatst was toen ik nog een broekventje was. 't Waren zo'n mooie sierkippen. Rotbeest, zeg ik je!

Tine zei

pitou,
minouche,
moezie?

kat, poespoes?

dwangbuis zei

Voor een mannetje: Fons
Voor een vrouwtje: Juliette of Mariette.
Of laten we het gewoon bij Miauw houden. Daar luistert ze waarschijnlijk wel naar.

Llleennn zei

Oei oei, daar ben ik zelf niet goed in, wij hebben al 2 Minou's gehad :)

cursief huigje zei

Fabi
Cursiefje (hm hm)
Bitbit

maria zei

grappig,
op het moment dat je een poezelogje hebt staan, 'kat' jij je website om...

Erwin Troost zei

Mijn poes heet Miepenbeest, zoals je misschien wel weet, maar als ik haar een naam had mogen geven dan was het Marilyn geworden. Naar Marilyn Monroe, omdat ze, toen ze jong was, erbij kon liggen als een fotomodel.

Cherry Blossom Girl zei

Grondige observatie van dat beestje, maar heb je ook nog goed kunnen leren?! (Zo beestjes kunnen best wel je aandacht trekken hé...)