3 september 2006

Crammerock

De prachtige line-up gecombineerd met de relatief goedkope prijs van een dagticket overtuigden me om op 2 september naar Crammerock te trekken. Het unieke concept met 10 bands op 2 podia zorgde voor een sfeervolle, actieve editie. Tussen aanvang (15u) en einde (04u) brachten de betere bands uit de Benelux een feestelijke mix van pop, harde rock, old fashioned punk en hip hop. Tussen de 7000 festivalgangers zaten vogels van diverse pluimage : jongemannen met Schotse rok, oversized zonnebril en leren vest, een koppeltje waarvan de jongen volledig in het zwart gekleed was en het meisje geheel in het wit, en daartussen liep een lief meisje met bruine krullen van 1m66 die het allemaal genietend gadesloeg...

Top:
Mint: Dé revelatie van het festival. Wanneer de immer charismatische zanger Erwin Marcisz zingt 'Do I Really Know You?' en zijn donkere ogen over de zaal laat dwalen, denkt ieder meisje dat dat voor haar bedoeld is. Melancholische rock van de bovenste plank, met een rauw randje. Just like I love it.
Millionaire: De eerste noten die Tim Vanhamel uit zijn gitaar tovert blazen de Crammerockenaars (?) van hun sokken. Hun hits Champagne en I'm On A High worden al headbangend meegebruld. Wanneer ze Ballad Of Pure Thought inzetten, ontlokt dit in de zaal luid gegil. Tim vanhamel glimlacht schalks en er wordt een bass onder gezet. Na zo'n uurtje stevige rock was het publiek toch even murw geslagen.

Flop:
Gorki:
Luc De Vos speelde zijn eigen karaikatuur, wat hem allerminst afging. De constante flitsende lichten veroorzaakten barstende hoofdpijn. Het gitaargeluid was één onnauwkeurige brei, enkel Luc De Vos' zang kon me tijdens Monstertje bekoren. Het publiek gaf achteraf een lauw applausje voor de moeite.
De Jeugd Van Tegenwoordig: een uit de hand gelopen grap die wil begroet worden met de kreet Hollandse Hoeren. Hier maak ik geen woorden meer aan vuil.

Filia Solis

3 opmerkingen:

Dwangbuis zei

Errug professioneel oordeel, juffrouw!

rider-of-the-apocalyps zei

Dagen dat ik op weg naar mijn eigen kamer
verdwaal wisselen zich met dagen
waarop ik de wereld doorschouw als een kristal ...
Jotie 't hooft

AnnaStesia zei

De enige herinnering die ik aan Luc De Vos heb, is ook niet bepaald top eigenlijk...
Zéér vervelende mens en zéér vervelende show daar in Leuven toen...