17 september 2006

Dagje beautyfarm

'Bent u hier al eerder geweest?' De vleesgeworden barbie aan de balie zet haar glimlach op. Zie ik er uit alsof ik elke week naar een beautyfarm ga, wil ik in haar gezicht slingeren maar ik word afgeleid door haar immense wimpers waarmee ze verleidelijk knippert. Ze noteert onze namen en komt vanachter de balie om ons de kleedkamer te wijzen. Haar heupen bewegen ritmisch heen en weer en door haar fijne, witte trainingsbroek zie je duidelijk haar kanten string. Ik trek mijn wenkbrauwen op naar H. . Met doodernstige blik zegt die 'Wíe weet wat voor behandelingen ze hier nog allemaal aanbieden!'. Ik smoor mijn lach in een zakdoek.

De sandelhoutdampen die opstijgen uit de handdoeken maken me soezig. Ik heb eigenlijk nog nooit echt sandelhout geroken, maar als er al zo'n geur bestaat, is het zeker deze. De masseuse dempt de lichten en geeft me een heerlijke rug- en nekmassage en , o cliché, alle spanningen lijken van me af te glijden. Erna vraagt H. of we ook nog een modderpakking zouden nemen. Ik glimlach fijntjes, don't push your luck, voor een massage ben ik wel te vinden maar ik bedank er vriendelijk voor om hermetisch ingepakt te worden met slijk.

In een andere ruimte bestaat de wand uit lange rijen felgekleurde potjes in alle maten. Er staan allerhande buitenaardse opschriften op als Volcanic Mineral Treatment, Bain d'Affusion en last but not least HSR Express Lift. De verkoopsters proberen ons listig ptojes aan te smeren en H. aarzelt. Ik vermaan haar want haar kast staat nu al bomvol met dergelijke potjes. Ze kijkt beteuterd en ik stel voor om nog even naar de sauna te gaan.

Daar puf ik en zucht en wis het zweet van mijn voorhoofd. Ik loens om de minuut naar de klok, nóg 15 minuten. Voor H. lijkt dit subtropische houten hok net haar natuurlijke biotoop, ze ligt ontspannen op haar handdoek met haar ogen vredig gesloten een liedje te neuriën.

Achteraf hadden we wat problemen om terug thuis te raken, volledig bedwelmd door de buitenaardse crèmes die we samen geroken, gesmeerd, gescrubd en gemasseerd hebben. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb er echt van genoten.

Filia Solis

8 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

"En wat heeft dergelijk schoonheidsslaapje dan wel gekost?" vraagt een zuinige en tevens nieuwsgierige man (ik) zich af als hij dat allemaal leest.

rider-of-the-apocalyps zei

When inspiration does not come to me, I go halfway to meet it. Sigmund Freud

Filia Solis zei

@ Smiling Cobra : Wat een vrijpostige vraag! Op schoonheid staat geen prijs ;)

tantieris zei

Een dagje beautyfarm is zalig met het juiste gezelschap. De enige reden dat ik 1x per jaar de Flair koop. (kortingbonnen)

Gwendolien zei

Waren jullie puur natuur (lees:naakt) aangezien dit in bepaalde ;) beautycentrum verplicht is

Dwangbuis zei

En dat net ná de klasfoto!

Filia Solis zei

@ Gwen : Ik weet maar al te goed naar wat voor verderfelijke oorden jíj gaat, maar daar doe ik niet aan mee ;)

Ebelien zei

Oh.. ik wil ook ik wil ook ik wil ook!!
Zalig zo'n verwendag...