15 november 2006

I don't feel like dancing

In het midden van de eindeloze ziekenhuisgang staat een oude vrouw te wauwelen. Ze maakt molenwiekende bewegingen met haar armen in mijn richting en ik versnel mijn pas nog een beetje. Aan het onthaal bevestig ik dat het om een kort verblijf gaat, terwijl naast me een man een zakdoek tegen zijn non-stop bloedende neus drukt.
In de hoek van de wachtkamer staat een verslenste forsytsia met zijn blaadjes triest naar beneden alsof hij wil zeggen dat hij hier ook tegen zijn zin staat. Tijdens het wachten op de chirurg, roffel ik nerveus met mijn vingers op de armleuning. Hij stapt naar ons toe, op de seconde stipt, en zwiert met veel schwung de klapdeuren van het operatielokaal open. Muziek van de Scissors Sisters vult de koude ruimte (ik vind het niet echt toepasselijk), vooral niet wanneer de chirurg vrolijk meeneuriet.
Na de operatie vraagt hij of ik mijn wijsheidstanden mee naar huis wil nemen. Zie ik er dan echt uit als iemand die op zijn nachtkastje een collectie tanden heeft?

Straks komen mijn vriendinnen langs, vast met een karrenvracht verse weetjes en - o nee - bergen huiswerk. Nu wacht ik dus lijdzaam op hen, en op jullie opbeurende commentaar.

Filia Solis

13 opmerkingen:

Stipsel zei

Weer een geweldig blogje!

Bedankt voor het reageren op m'n weblog ;)

Smiling Cobra zei

Het zal morgen mooi weer zijn, met temperaturen die eigenlijk in de lente thuishoren, en er staat jou ongetwijfeld een leuke dag te wachten ... zo, ben je nu een beetje opgebeurd?

Sir Robin zei

Ah, schoolwerk! Weg met die verveling! Thuis blijven zitten wordt uiteindelijk ook maar saai als je niets te doen hebt, niet? ;-)

Stoere Schrijfster zei

Opbeurend: WAUW!! Wat een leuk logje weer!
Vraag: Wat betekent Filia Solis eigenlijk ook alweer? Is dat niet iets als: Eenzame vrouw / dame / dochter? Dit is pure nieuwsgierigheid.
Opmerking: Ach ja, wij zijn idd een gek volkje. Chickie. Je krijgt het niet verzonnen..

Sterkte met je huiswerk.

rider-of-the-apocalyps zei

Some tortures are physical
And some are mental,
But the one that is both
Is dental.
Ogden Nash

roedi zei

2 wijsheidstanden laten trekken in het hospitaal en dan op de bus naar huis staan wachten met blauwe wangen :-s

dwangbuis zei

@stoere schrijfster: Bijna. Het is 'Dochter van de zon'. Ik antwoord maar ongegeneerd in haar plaats :)

Doch, echter. Ik ken mensen die spontaan op de operatietafel zouden zijn gaan meewiebelen op de Scissor Sisters. Wees dus blij dat je niet tot die categorie behoort, of er zouden nog méér tanden getrokken zijn, van de agitatie.

AnnaStesia zei

Awtsj klinkt pijnlijk allemaal...:/

Stoere Schrijfster zei

@ dwangbuis: Thanks voor je antwoord! :-)

Filia Solis zei

@ Stoere Schrijfster : Het is (uiteraard) Latijn, maar je verwart de eerste klasse met de tweede klasse (ik zal je verdere uitleg besparen, die zal Dwangbuis je wel geven als je erom vraagt ;) !!)
Eenzaam meisje zou zijn : Filia Sola, maar ik voel me helemaal niet eenzaam hoor :)

cursief huigje zei

Ik sta hier met mijn mond vol tanden, na het lezen van je log. Oké, ik weet het: 't is een flauw graptje. Maar ik ben er zeker van: vanaf nu zal alles heel wat beter gaan!

pierre du coin zei

Man, man, chirurgen die naar de scissors sisters luisteren. En dan nog eens grappig proberen zijn. Volgens mij kijken die mannen teveel naar die hippe ziekenhuisseries a la green wing en die serie op vitaya.

David zei

Op het ritme van de Scissor sisters, haha! Hebben ze ook zo'n spuit door je gehemelte gejaagd?