27 augustus 2006

Hola Mundo

Ik speelde al lang met het idee om een andere taal te leren maar kon niet beslissen welke. Ik heb beslist dat het Spaans wordt en ben me directo mundo (Ha!) gaan inschrijven. Waarom nu Spaans:

- Spaans is één van de makkelijkste wereldtalen om te leren, het Spaanse alfabet is makkeijk uit te spreken en de grammaticaregels zijn consequent. Veel woorden zijn bovendien identiek of soortgelijk aan de Engelse woorden. (Dat heb ik me toch laten wijsmaken door de vriendelijke dame aan de balie...).
- Er zijn meer dan 500 miljoen sprekers wereldwijd, waardoor het één van de grootste en meest belangrijkste talen op aarde is.
- Door de Spaanse taal te leren hoop ik de Spaanse cultuur ook beter te begrijpen. Uit deze cultuur komen enkele zeer belangrijke kunstenaars en schrijvers zoals Goya, Picasso, Miró, Dalí en schrijvers zoals Cervantes, García Márquez en Isabel Allende.
- ...

Ik zweer jullie : volgend jaar is deze blog in het Spaans! (misschien is dat een beetje té optimistisch). Maar het zal dan zeker niet aan de voorbereiding liggen want ik ben al een volledige week aan het meekwelen met de liedjes van Belle -Baila- Perez :p.

Welke vreemde taal zouden jullie graag beheersen ?

Filia Solis

10 opmerkingen:

maarten zei

Spaans is zeker leuk. Italiaans ook. Maar als ik mijn Frans nu eens op kon krikken tot het niveau van mijn Engels...

AnnaStesia zei

Voor ik naar de hogeschool ging, wilde ik absoluut Spaans leren.
Toen ik Journalistiek begon te studeren, moest ik kiezen tussen Spaans en Duits. Na drie jaar Duits in het middelbaar, koos ik resoluut voor Spaans.

Deze vrijdag heb ik tweede zit Spaans...I really hate that language!

Rose zei

Ik ben gek op alle met Frans verwante talen. Spaans is me geleerd door een Argentijnse vriendin, Frans door mijn leraar en door franse vrienden. Ik heb niets met Duits, engels is vooral makkelijk. Verder zou ik eigenlijk Turks willen leren (lang verhaal), en zou ik ook wel een 'oude' taal als Hebreeuws willen leren. Als uitdaging zeg maar ;)

Puur Kaat zei

Ik ga voor Italiaans. Dat lekkere ratelen, dat temperament, zo zwoel...

Dwangbuis zei

Ik ga ook voor Italiaans, maar ik geef voorrang aan Pools. Dat wist je al, bij nader inzien...

Erwin Troost zei

Ik zou de taal der liefde perfect willen uitspreken, want die schijnt bij ieder mens anders te zijn, doordat het een gevoelstaal is en de mens nu overal te veel over wilt nadenken. Ook ik.

rider-of-the-apocalyps zei

I have no special talents. I am only passionately curious. Albert Einstein

AnnaStesia zei

Als ik dan toch één taal mag kiezen die ik wil leren...goh ik zou vooral de talen die ik nu spreek - of min of meer spreek- nog beter -of eindelijk eens goed- willen kunnen...

Galaxy zei

Ook Spaans. 't Is een mooie taal en zoals je al vermeldt een wereldtaal. En hoe mooi zou het niet zijn om de boeken van Màrquez in de originele taal te kunnen lezen... je schrijft goed btw.

Ebelien zei

Fries! Voor een volgende vakantie in die richting.. Nee, dat meen ik niet ;-)
Doe mij maar Frans en Italiaans, talen met passie en warmte.